Moonshots

 

 

Sommige ketens vragen om een sectorbrede transitie, niet gedragen door enkele bedrijven, maar door een hele sector. Vaak zijn er meerdere partijen binnen een sector nodig voor een succesvol initiatief. Daarom selecteren wij jaarlijks 5 complexe ketens waarin ondernemers met ons samenwerken om een hierin een circulaire transitie te realiseren: Moonshot projecten.

Het Versnellingshuis denkt mee, schuift de juiste experts aan en bemiddelt tussen ketenpartners of zoekt nieuwe partijen erbij. Deze aanpak beslaat het traject vanaf een eerste verkenning en het zoeken van draagvlak binnen de keten tot aan de zelfstandige realisatie van de projecten in de markt.

Geleerde lessen delen

De lessen die we leren uit deze trajecten kunnen een voorbeeld zijn voor nieuwe ketentransities of dienen als voorbeeld voor vergelijkbare ketens in andere landen. Deze kennis delen we op onze website. 

 

*Wij selecteren zelf 5 ketens, op basis van trends en ontwikkelingen in de markt, beleid en vragen die we binnenkrijgen van ondernemers. Het is niet mogelijk om je aan te melden of zelf een verzoek tot een Moonshot in te dienen.