• Over ons

Over ons

Of je nu wil beginnen met circulair ondernemen of je dit al doet: het Versnellingshuis verbindt je kosteloos met de voor jou relevante kennis en expertise, zodat je eenvoudiger de volgende stap kan zetten met jouw circulaire onderneming.

Het Versnellingshuis helpt bij circulair ondernemen

Het Versnellingshuis helpt mkb-ondernemers de (volgende) stap te zetten in de circulaire economie. Dat doen we door jou te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met onze expertise en kennis. Daarnaast werken we ook aan sectorbrede transities.

Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het Ministerie van IenWVNO-NCW/MKB-NederlandHet Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Gericht op mkb-ondernemers

Wij richten ons op het bedrijfsleven uit het mkb omdat ondernemers de grootste impact realiseren richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen kunnen we het systeem veranderen richting een circulaire economie. Daarom bieden we ondernemers niet alleen kennis en inspiratie. Maar helpen we hen veranderingen in ketens te realiseren door matchmaking, hulp op maat te bieden en door circulaire ketenprojecten (Moonshots) te begeleiden.

Versnellingspartners

Het Versnellingshuis werkt ook met partners door het hele land aan de circulaire economie: onze Versnellingspartners bieden circulaire diensten en adviezen aan, zowel regionaal, in de sector of op financieel gebied. Benieuwd? Via deze pagina vind je de juiste Versnellingspartner.

Goed om te weten: het Versnellingshuis heeft geen commerciële belangen. Dit betekent dat we geen vragen behandelen die gerelateerd zijn aan commerciële doeleinden. En geen ondernemers verbinden met andere partijen voor commerciële redenen. Wat we wel doen is ondernemers helpen bij vragen en uitdagingen op het gebied van circulair ondernemen.

Onze mensen

Imke Haenen

Expert wet- en regelgeving

Suzanne van Haren

Relatiemanager Versnellingspartners

Alinde Bensdorp

Casemanager

Bart Hellings

Expert subsidies en financiering

Mara Haverkort

Programmamanager kennis en inzichten

Gabrielle Werkhoven

Relatiemanager Versnellingspartners

Alwin Roest

Coördinator circulaire ketenprojecten (Moonshots)

Portretfotografie: Coen Halmans

Het Versnellingshuis wordt mogelijk gemaakt door

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Werkt aan een mooier Nederland: voor een bereikbaar land met sterke dijken, en waarin je veilig van A naar B komt.

VNO-NCW

Behartigt de belangen van ondernemingen van uiteenlopende grootte, verspreid over alle sectoren.

MVO Nederland

Beweging van ondernemers in de duurzame economie: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens.

MKB-Nederland

Drijvende kracht achter de Nederlandse economie: organisatie van ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf die per branche of per regionale of lokale vereniging zijn aangesloten.

Het Groene Brein

Ondersteunt met een netwerk van 150 wetenschappers ondernemers die stappen willen zetten richting een nieuwe, duurzame economie.

Kom je er niet uit?

Het Versnellingshuis staat klaar om je verder te helpen.

Neem contact met ons op

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Vul je gegevens in en ontvang automatisch het allerlaatste nieuws over circulair ondernemen.

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren