Ketendoorbraakprojecten

In deze fase is er al een bestaand consortia van ketenpartners, een ondertekend ambitiedocument en Plan van Aanpak om te komen tot een circulaire keten. Hier brengen de betrokken partijen het plan richting de circulaire sector in uitvoering.

Gezamenlijk werken de partijen aan het wegnemen van belemmeringen. En werken ze toe naar de juiste condities om uiteindelijk te komen tot investeringen in haalbare businesscases. Door bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren, ketenafspraken te maken, standaarden op te stellen en pilots uit te voeren. Allemaal gericht op de stap naar de volgende fase: marktintroductie. Aan de hand van een aantal criteria ondersteunt Het Versnellingshuis in ketenregie.

Achtergrondinformatie Ketendoorbraakprojecten

Meer weten over Ketendoorbraakprojecten, hoe deze zijn ontstaan en wat de criteria zijn om in aanmerking voor ondersteuning te komen? Download de instructie.

Download meer informatie over Ketendoorbraakprojecten

Ketendoorbraakproject 1: De ontwikkeling van een circulair ecosysteem voor staal in de bouw

Na goedkeuring door het Versnellingshuis Nederland circulair! in juli van dit jaar, is het ketendoorbraakproject ‘De ontwikkeling van een circulair ecosysteem voor staal in de bouw’ bij openbare aanbesteding gegund aan een consortium van ketenpartners, onder aanvoering van initiatiefnemer Bouwen met Staal. Hiermee steekt het eerste ketendoorbraakproject voor de Nederlandse bouw- en infrasector van wal.

Lees meer

Ketendoorbraakproject 2: Circulaire vloerbedekking

Meer dan 30 producenten, groothandelaren, interieurbedrijven en verwerkers zetten zich samen in om de vloerbedekkingsketen in 2030 voor minstens 50 procent circulair te maken. Samen zorgen zij in dit project voor een werkend systeem voor de inzameling en circulaire verwerking vóór het einde van 2026.

Lees meer

Dien een voorstel in voor een Ketendoorbraakproject

Heb jij met andere partners een voorstel voor een Ketendoorbraakproject? Of heb je een initiatief en wil je eerst toetsen of het in aanmerking komt voor ondersteuning? Laat je gegevens via het formulier hiernaast achter.

Dien een Ketendoorbraakproject in

Kunnen we je helpen?

Niet gevonden wat je zocht? Stel ons jouw vraag en we helpen je op weg.

Neem contact met ons op

Kijk webinar terug: ondersteuning ketensamenwerking

Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities in de keten organiseerde Het Versnellingshuis een webinar over Ketendoorbraakprojecten tijdens de Week van de Circulaire Economie 2024. Bekijk de video hieronder terug:

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren