Ketendoorbraakprojecten

In deze fase is er al een bestaand consortia van ketenpartners, een ondertekend ambitiedocument en Plan van Aanpak om te komen tot een circulaire keten. Hier brengen de betrokken partijen het plan richting de circulaire sector in uitvoering.

Gezamenlijk werken de partijen aan het wegnemen van belemmeringen. En werken ze toe naar de juiste condities om uiteindelijk te komen tot investeringen in haalbare businesscases. Door bijvoorbeeld bijeenkomsten te organiseren, ketenafspraken te maken, standaarden op te stellen en pilots uit te voeren. Allemaal gericht op de stap naar de volgende fase: marktintroductie. Aan de hand van een aantal criteria ondersteunt Het Versnellingshuis in ketenregie.

Achtergrondinformatie Ketendoorbraakprojecten

Meer weten over Ketendoorbraakprojecten, hoe deze zijn ontstaan en wat de criteria zijn om in aanmerking voor ondersteuning te komen? Bekijk het allemaal via de instructie en video van het webinar hieronder.

Lees meer over Ketendoorbraakprojecten

Kijk webinar terug: ondersteuning ketensamenwerking
Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities in de keten organiseerde Het Versnellingshuis een webinar op tijdens de Week van de Circulaire Economie 2023.

Ketendoorbraakproject 1: De ontwikkeling van een circulair ecosysteem voor staal in de bouw

Na goedkeuring door het Versnellingshuis Nederland circulair! in juli van dit jaar, is het ketendoorbraakproject ‘De ontwikkeling van een circulair ecosysteem voor staal in de bouw’ bij openbare aanbesteding gegund aan een consortium van ketenpartners, onder aanvoering van initiatiefnemer Bouwen met Staal. Hiermee steekt het eerste ketendoorbraakproject voor de Nederlandse bouw- en infrasector van wal.

Lees meer

Initiatief of voorstel voor een Ketendoorbraakproject

Heb jij met andere partners een voorstel voor een Ketendoorbraakproject? Of heb je een initiatief en wil je eerst toetsen of het in aanmerking komt voor ondersteuning? Laat je gegevens via het formulier hiernaast achter.

Inschrijfformulier KetendoorbraakprojectenVersnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren