• Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Het Versnellingshuis

Versnellingshuisce.nl is dé plek voor mkb-ondernemers die stappen willen zetten met hun circulaire onderneming en hulp kunnen gebruiken.

Het Versnellingshuis is sinds 2019 een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van IenWVNO-NCW/MKB-NederlandHet Groene Brein en MVO Nederland. Samen vormen we een groot netwerk met andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Het Versnellingshuis is onderdeel van het Rijksbrede programma Circulaire Economie.

Het Versnellingshuis versnelt de transitie naar een circulaire economie door bedrijven te ondersteunen in het circulair ondernemen. Dat doen wij door het bieden van praktische informatie, het verlenen van hulp op maat en het begeleiden van ketensamenwerkingen.

In de praktijk zien we namelijk dat ondernemers tegen uitdagingen aanlopen wanneer zij starten of verder willen met circulair ondernemen. Denk aan bepaalde wet- en regelgeving of het vinden van de juiste financiering. Voor die uitdagingen kun je terecht bij het Versnellingshuis.

Het Versnellingshuis is er voor mkb-ondernemers die stappen willen zetten met hun circulaire onderneming en daar hulp bij kunnen gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld een vraag over je product of dienst. Misschien wil je met andere partijen samenwerken aan het verduurzamen van je keten. Of je bent simpelweg op zoek naar inspiratie over circulair ondernemen: voor dit soort zaken kun je terecht bij het Versnellingshuis.

Het Versnellingshuis is er voor ondernemers en behandelt om die reden geen vragen van studenten of overheidsinstellingen. Daarnaast fungeren we niet als een adviesbureau, behandelen we geen vragen die commercieel of financieel van aard zijn en helpen we niet bij het opzetten van een businessplan.

Het Versnellingshuis verbindt je kosteloos met de voor jou relevante kennis en expertise zodat je eenvoudiger de volgende stap kan zetten met jouw circulaire onderneming.

Nee, de hulp die het Versnellingshuis biedt is kosteloos.

Het Versnellingshuis bood hulp voor verschillende soorten ondernemers over circulair ondernemen. Een aantal van die cases zijn uitgelicht in een praktijkverhaal. Je vindt ze allemaal hier.

Nee, hier kan het Versnellingshuis niet bij helpen. Het Versnellingshuis biedt alleen ondersteuning in de pré-competitieve fase. Het Versnellingshuis dient geen commerciële doeleinden.

Nee, hier kan het Versnellingshuis niet bij helpen. Het Versnellingshuis biedt alleen ondersteuning in de pré-competitieve fase. Het Versnellingshuis dient geen commerciële doeleinden.

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren