• Circulaire Chemie: ontdek de toekomst

Circulaire Chemie: ontdek duurzame innovaties

Nederland is een belangrijk chemieland. Bedrijven zoals Nobian, LyondellBasell en Corbion leveren de bouwstenen voor vrijwel alle producten die we dagelijks gebruiken. De sector staat aan de vooravond van een circulaire transitie, waarin fossiel zoveel mogelijk wordt vervangen door koolstof uit biogrondstoffen, afvalstromen en CO2. Niet alleen de processen, maar juist ook producten moeten verduurzaamd worden. Wat is er nodig om deze enorme operatie te realiseren? Welke nieuwe technieken worden ontwikkeld en zijn er nodig? En welke belemmeringen zien corporates en start-ups in de chemische sector? Met een panel van wetenschappers vanuit het Groene Brein en de collectieve kennis uit de zaal proberen we tijdens dit event tot concrete antwoorden te komen.

Het Groene Brein en het Versnellingshuis organiseren in samenwerking met SustainaLab en de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) het event over circulaire chemie op woensdag 7 februari 2024.

Dit event geeft je een kijkje in de toekomst; wat zal er allemaal mogelijk zijn op het gebied van circulaire chemie en welke mogelijkheden biedt dit bedrijven? We verkennen de mogelijkheden om de chemische industrie minder afhankelijk te maken van fossiele grondstoffen. Tegelijkertijd kijken we hoe innovatieve technieken kunnen zorgen dat chemische producten als verf, shampoo of schoonmaakmiddelen op een duurzame manier toegepast kunnen worden. 

Waarom dit interessant is voor jou

Sprekers

Goed om te weten

Dit event is gratis en openbaar. Het vindt plaats bij het SustainaLab op de UvA Science Park in Amsterdam, van 15.00 - 17.00 uur. Inschrijven? Dat doe je via onderstaand formulier.

Routebeschrijving

SustainaLab op het UvA Science Park in Amsterdam is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer. Het bezoekadres is Science Park 301 (Matrix ONE), 1098 XH Amsterdam.

Reis je met het openbaar vervoer? Plan je reis eenvoudig via 9292.nl of de NS-app. Stel je eindpunt in op Station Amsterdam Science Park. Vanaf het station loop je in slechts enkele minuten naar SustainaLab op Science Park 301 (Matrix ONE).
 
Met eigen vervoer? Gebruik Google Maps om je reis te plannen. Navigeer naar het volgende adres: Science Park 301, Amsterdam. Rondom de locatie is parkeergelegenheid beschikbaar.

Inschrijven


Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren