• Circulaire Chemie: ontdek duurzame innovaties

Circulaire Chemie: ontdek duurzame innovaties

De chemische industrie in Nederland draait nu nog grotendeels op fossiele grondstoffen. Om de chemie sector circulair te maken, zullen we die fossiele grondstoffen moeten vervangen door materialen gewonnen uit afval of CO2. Welke nieuwe technieken zijn nodig om de chemische cirkel rond te maken? Met een panel van wetenschappers vanuit het Groene Brein en de collectieve kennis uit de zaal proberen we tijdens dit event tot concrete oplossingen te komen.

Het Groene Brein en het Versnellingshuis organiseren in samenwerking met Sustainalab het event over circulaire chemie op woensdag 7 februari 2023.

Dit event geeft je een kijkje in de toekomst; wat zal er allemaal mogelijk zijn op het gebied van circulaire chemie en welke mogelijkheden biedt dit voor bedrijven? We verkennen de mogelijkheden om de chemische industrie minder afhankelijk te maken van fossiele grondstoffen. Tegelijkertijd kijken we hoe innovatieve technieken kunnen zorgen dat chemische producten als verf, shampoo of schoonmaakmiddelen op een duurzame manier toegepast kunnen worden, zonder schadelijke effecten voor het milieu.

Waarom dit interessant is voor jou

Sprekers

Goed om te weten

Dit event is gratis en openbaar. Na je inschrijving ontvang je een routebeschrijving naar het Sustainalab op de UvA Science Park in Amsterdam, waar het event plaatsvindt van 15.00 - 17.00 uur. Inschrijven? Dat doe je via onderstaand formulier.

Inschrijven


Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren