Over de subsidie

Inmiddels is de subsidie Circulaire ketenprojecten al vier keer geopend. Per aanvraag vergoedt de subsidie maximaal 50 procent van de kosten tot een maximum van € 20.000. De regeling helpt ondernemers in het mkb circulair te werken met hun keten.

De beoogde aanvragers willen met hun ketenpartners een product of dienst circulair ontwerpen of een circulair proces opzetten. De keten vraagt de subsidie aan als samenwerkingsverband en huurt een ervaren procesbegeleider in om de aanpak te stroomlijnen.

De subsidie en Het Versnellingshuis

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat startte de subsidie in 2020 samen met Het Versnellingshuis vanuit de ambitie van het kabinet om naar een volledig circulaire economie in 2050 toe te werken. De subsidie Circulaire ketenprojecten ondersteunt mkb-bedrijven om die stap te zetten.  

Terugkijken: webinar subsidie Circulaire Ketenprojecten

Speciaal voor mkb-ondernemers met circulaire ambities organiseerde Het Versnellingshuis een webinar om informatie vergaren over deze subsidie. Kijk dit webinar terug en ontdek waar je zoal op moet letten bij het aanvraagproces.

Op de hoogte blijven?

Via de website van RVO vind je meer details over de subsidie en kun je – eens geopend – je aanvraag indienen. Let op: de subsidie is een first-come-first-serve regeling waarvoor veel belangstelling is. Zorg er dus voor dat je op tijd je aanvraag indient.