Afvalloze tentoonstellingen

In musea en tentoonstellingen worden niet alleen kunstwerken getoond, maar ook verschillende soorten presentatiemateriaal om ze op de juiste manier te presenteren. Helaas worden deze installaties en materialen op dit moment vaak na een korte gebruiksperiode weggegooid. Zonde - en tijd dus voor een integrale oplossing.

Wat houdt dit Moonshotproject in?

Caravaggio Bernini tentoonstelling in het Rijksmuseum kwam met een circulaire aanpak, waar maar liefst 80 procent van de materialen opnieuw werd gebruikt. Dit succesvolle voorbeeld volgde de aanpak van het innovatieve consortium 7Loops. Nu wordt er onderzocht of deze aanpak op grotere schaal kan worden toegepast.

Download de eindrapportage

Meer informatie

Dat de Moonshotfase is afgerond betekent niet dat het circulaire ketenproject is gestopt. De consortiumpartners werken verder aan hun ambitie. Wil je meer informatie over deze Moonshot neem dan contact met ons op.

Dien een informatieverzoek in

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren