Plaatmateriaal
Het ketendoorbraakproject Circulair plaatmateriaal brengt meubelmakers en interieurbouwers samen met het doel om 50 procent minder afval te veroorzaken, de levensduur van grondstoffen te verlengen en deze ook terug te brengen in de kringloop. Het ketendoorbraakproject beoogt op deze manier ook aan andere meubelmakers en interieurbouwers te laten zien dat zij wel degelijk kunnen bijdragen aan de CO2-reductie en het hergebruik van grondstoffen.
Vloerbedekking
Het ketendoorbraakproject Circulaire vloerbedekking richt zich op de productgroepen tapijt, laminaat, parket en veerkrachtige vloeren. Het project heeft te maken met meerdere uitdagingen binnen het hergebruik van vloerbedekking. Denk bijvoorbeeld aan slijtage en hygiƫne. Afgelopen jaren hebben koplopers in de keten van vloerbedekking al stappen gemaakt rondom het recycleproces, en dit project bouwt hierop voort.
Wat volgt er nu?
Voor beide projecten zet Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) een opdracht voor ketenregie in de markt. De vooraankondiging is inmiddels gepubliceerd op Tenderned, het online platform dat wordt gebruikt door verschillende overheidsorganisaties in Nederland voor het publiceren van aanbestedingen en opdrachten. Het team dat werkt aan de ketenregie werkt de komende jaren samen met de ketenpartijen van zowel plaatmateriaal als vloerbedekking om door te breken met hun circulaire productieketens.
In opdracht van:
Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat