• Nieuws
  • Circulair bouwen: woningconcepten en hun prestaties

Circulair bouwen: woningconcepten en hun prestaties

Steeds meer partijen kopen woningen in als een product. Het zogenaamde woningconcept. 'Het aantal conceptaanbieders van woningconcepten is met de groei van de afzet ook gegroeid' schrijven Cirkelstad, Netwerk Conceptueel Bouwen, Alba Concepts, Marjet Rutten, Platform PREFAB, City Deal Circulair en Conceptueel in een nieuwe brochure, mede mogelijk gemaakt door het Versnellingshuis Nederland Circulair!.

Slimmer, sneller, efficiënter en met minimale milieu-impact en verbeterde prijs/kwaliteit bouwen. Als we optimaal gebruik maken van de innovatiekracht van conceptaanbieders én toeleveranciers, kunnen we een beweging voorwaarts maken. Dit staat in de brochure speciaal gericht aan opdrachtgevers en conceptaanbieders, om ze te inspireren en te verleiden hun project door te laten rekenen om inzicht te krijgen in de circulaire prestaties van het woningconcept.

In de publicatie vind je analyses van verschillende woningconcepten en hun prestaties binnen de circulaire bouwsector. Het benadrukt onder andere de voordelen van duurzaam materiaalgebruik, energie-efficiëntie en circulaire ontwerpprincipes. De kernconclusies wijzen op concrete stappen om de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG) te verbeteren en laten zien hoe innovatieve benaderingen de sector kunnen transformeren.

De volledige brochure vind je hier.

Moonshot 14

De inhoud van de brochure hangt samen met Moonshot 14, een project van het Versnellingshuis dat zich richt op het onderzoeken van mogelijkheden om te bouwen met een zo laag mogelijke MPG.

Lees meer over Moonshot 14

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren