Sierteelt

De sierteelt is belangrijk voor de Nederlandse economie en ook wereldwijd speelt Nederland een leidende rol. Er zijn wel initiatieven om de sector te verduurzamen en bij te dragen aan een circulaire economie, maar de echt grote stappen maken we nog niet. Daarvoor moeten we partijen vanuit verschillende schakels in de keten bijeen brengen om nieuwe circulaire ketens te creƫren.

Wat houdt dit Moonshotproject in?

Op dit moment inventariseren we bestaande initiatieven: is er draagvlak voor een gemeenschappelijke aanpak en welke bijdrage levert deze aan de circulaire economie? Het project startte in 2020 en betrekt onder meer kwekers, producenten van kassen, teeltsystemen-substraat, verpakkingsproducenten, de bloemenveiling, exporteurs, retail en recyclers.

Meer achtergrondinformatie over dit project

Lees meer over de reeds gerealiseerde impact, de stand van zaken en toekomstperspectief van de sierteelt.

Download inventarisatie sierteeltrapport fase 1

Meer informatie

Dat de Moonshotfase is afgerond betekent niet dat het circulaire ketenproject is gestopt. De consortiumpartners werken verder aan hun ambitie. Wil je meer informatie over deze Moonshot neem dan contact met ons op.

Een vraag indienen over dit Moonshotproject

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren