Moonshot 18: Transitie voedingsaanbod buitenhuis-consumptie

Sinds juli 2021 is het Besluit kunststofproducten voor eenmalig gebruik als Nederlandse implementatie van de EU Single Use Plastics (SUP) richtlijn van kracht. Hierin worden porties voedselverpakkingen van kunststof of met een kunststof coating verboden of beprijsd. Het doel van dit project is om samen met de gehele keten een verpakkingsvrij systeem te ontwikkelen, waarbij een brede variatie aan voedselproducten aan consumenten kan worden aangeboden in catering, horeca en instellingen.

De uitdaging: een verpakkingsvrij systeem

Het verminderen van kunststofverpakkingen in de voedingsindustrie is een grote uitdaging. Dit project streeft ernaar om het gebruik van kunststofverpakkingen voor eenmalig gebruik in catering, horeca en instellingen drastisch te verminderen. Het doel is om een systeem te creƫren waarin voedselproducten op een duurzame manier kunnen worden aangeboden zonder de noodzaak van kunststofverpakkingen.

Samenwerking in de keten

Om een verpakkingsvrij voedselaanbod te realiseren, is samenwerking binnen de gehele keten essentieel. Dit project brengt verschillende stakeholders samen, waaronder voedselleveranciers, cateraars, horecabedrijven en instellingen. Door gezamenlijk te werken aan innovatieve oplossingen, kunnen we de transitie naar een verpakkingsvrij systeem versnellen.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Houd deze pagina dan in de gaten, want er volgt binnenkort meer informatie. Heb je intussen een vraag over dit Moonshotproject?

Een vraag indienen over dit Moonshotproject

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren