The Dutch Circular Textile Valley

De textielindustrie heeft veel negatieve impact op mens en milieu. Het huidige systeem is gebaseerd op ‘virgin’ vezels in een lineair ‘take-make-waste’-productie en -consumptiesysteem. Het Versnellingshuis steunt de Dutch Circular Textile Valley (DCTV), een samenwerking die een circulaire textielketen helpt te creëren. Een keten met gesloten kringlopen van producten, materialen en grondstoffen.

Wat houdt dit Moonshotproject in?

Dit project startte in 2019 en zit momenteel in fase twee: uitvoering. In deze fase ondersteunt het Versnellingshuis innovaties op vier strategische thema’s: circulaire materialen en design, circulaire businessmodellen, aparte inzameling van textiel en chemische Recycling. We helpen de innovaties op te schalen om zo een grotere impact te realiseren. Daarnaast brengen we het investeringslandschap voor circulair textiel in kaart, en matchen en trainen we bedrijven. De ervaringen delen we in best practice factsheets. DCTV is een van de icoonprojecten van de Transitieagenda Consumptiegoederen in het Grondstoffenakkoord.

Meer informatie over de aanpak, events en projecten vind je op de website van DCTV.

Meer informatie

Dat de Moonshotfase is afgerond betekent niet dat het circulaire ketenproject is gestopt. De consortiumpartners werken verder aan hun ambitie. Wil je meer informatie over deze Moonshot neem dan contact met ons op.

Een vraag indienen over dit Moonshotproject

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren