Over ons

 

 

 

Over Het Versnellingshuis

Het Versnellingshuis Nederland circulair! helpt ondernemers de (volgende) stap in de circulaire economie te zetten. Dat doen we door jou te inspireren en informeren, in contact te brengen met andere ondernemers of te begeleiden met expertise. Daarnaast werken we ook met ondernemers aan een vijftal nieuwe circulaire ketens. 

 

Over het programma:

Het Versnellingshuis is in februari 2019 gelanceerd en is een samenwerking van het ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein en MVO Nederland. Samen ontsluiten we een groot netwerk van andere partijen en loketten, waaronder RVO.nl.

Wij richten ons op het bedrijfsleven omdat ondernemers de grootste impact realiseren, richting hun afnemers, toeleveranciers en uiteindelijk de consument. Samen met overheid en politiek kunnen we het systeem veranderen, richting een circulaire economie. Daarom bieden we ondernemers niet alleen kennis en inspiratie, maar helpen we hen ook echt stappen te zetten en veranderingen in ketens te realiseren middels MatchmakingMaatwerk en Moonshots

Laat van je horen

Stel je vragen over circulair ondernemen aan onze experts. Maak gebruik van ons digitale formulier en we nemen contact met je op.

Versnel de circulaire economie

Fasering Versnellingshuis jaar 1

Het Versnellingshuis wordt gebouwd op het stevige fundament van Nederland Circulair! – hét programma dat sinds 2014 ondernemers helpt meer circulair te worden. In 2019 beantwoordt het Versnellingshuis de eerste 100 vragen van ondernemers en bouwt zichzelf uit tot landelijk netwerk.

Fase 1: Lancering
  • Bouwen van het Versnellingshuis met VNO-NCW, ministerie van I&W, Nederland Circulair!, provincies en anderen
  • Uitnodigen van ondernemers, regionale consortia en andere partijen: neem plaats aan de circulaire keukentafel!
  • Starten van de eerste drie doorbraakprojecten
Fase 2: Lift-off
  • Beantwoorden van de eerste 100 vragen van ondernemers
  • Selecteren van nieuwe doorbraakprojecten
  • Betrekken van meer partijen, waaronder de KvK, brancheorganisaties en ROM’s
Fase 3: Lichtsnelheid
  • Starten van nieuwe doorbraakprojecten en ondersteunen van 500 ondernemers per jaar
  • Delen van resultaten eerste projecten en beschikbaar maken andere handige kennis
  • Creëren van circulaire impact!
Bekijk alle fases.