Veelgestelde vragen over stopzetting Circulair Ondernemen Community

.

Een aantal jaar geleden startte MVO Nederland Futureproof Community. Het doel: ondernemers een online platform bieden om ze eenvoudig te laten samenwerken in de nieuwe economie. Het Versnellingshuis sloot zich aan op die community, maar dan met een eigen variant. En zo ontstond Circulair Ondernemen. In eerste instantie als een kennisplatform: door bieb-items en best practices te plaatsen stelde Het Versnellingshuis informatie beschikbaar voor ondernemers die bezig zijn of willen met circulair ondernemen.

Ook was Circulair Ondernemen een laagdrempelige plek waar ondernemers hun uitdagingen konden delen met andere members. Grootste uitdaging was echter het online kwalitatief matchen, wat niet goed bleek te werken zonder grote tijds- en geldinvesteringen op een gratis community.

Mede daardoor besloten we om per 30 december 2021 met de Circulair Ondernemen te stoppen. Maar, dat is uiteraard geen afscheid: Het Versnellingshuis blijft jou helpen bij circulair ondernemen. Hieronder geven wij antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op via hallo@versnellingshuisce.nl.

Schrijf je ook in voor de nieuwsbrief van Het Versnellingshuis om op de hoogte te blijven van alle activiteiten die we organiseren op weg naar de circulaire economie.

Veelgestelde vragen

Tot wanneer blijft Circulair Ondernemen beschikbaar?
De community gaat offline op 30 december 2021. Tot 29 december 2021 kun jij al je content en connecties downloaden of op een andere manier opslaan. Daarna is de content niet meer beschikbaar.

Welke andere mogelijkheden biedt Het Versnellingshuis om circulaire matches te maken met andere ondernemers?
Jouw circulaire vraag stel je direct aan ons via de knop ‘Vraag om hulp’. Onze belangrijkste taak blijft immers om jou (verder) te helpen bij circulair ondernemen. Of je nu specifieke kennis zoekt, hulp nodig hebt bij financiering of een vraag hebt over wet -en regelgeving. En we verbinden jou met relevante partijen die jou een stap verder kunnen helpen.

Daarnaast geven we jou de tip om onze evenementen in de gaten te houden. Omdat we met regelmaat matchmaking bijeenkomsten organiseren. Waar je niet alleen kennis maakt met de experts van Het Versnellingshuis, maar ook met andere ondernemers die interessant kunnen zijn voor jouw circulaire uitdaging.

Ook interessant: onze nieuwsbrief. Maandelijks houden we je op de hoogte van kennis, tips en tools die jij kunt inzetten voor jouw circulaire onderneming. Je vindt er ook uitnodigingen voor evenementen over circulair ondernemen. Die wij vanuit Het Versnellingshuis organiseren, maar je vindt er ook evenementen van onze samenwerkingspartijen.

Kan ik na 30 december 2021 nog op Circulair Ondernemen?
Nee. De url verwijst vanaf die dag naar de pagina waarop je je nu bevindt.

Stopt MVO Nederland ook met Futureproof Community?
Ja, Futureproof Community is de ‘hoofd community’ van MVO Nederland waar Circulair Ondernemen aan is gekoppeld.

Komt er een nieuwe community in de plaats voor Circulair Ondernemen?
Nee. Het Versnellingshuis focust zich op het (verder) helpen van ondernemers in de circulaire economie. De website www.versnellingshuisce.nl en matchmaking activiteiten die wij organiseren samen met onze partners blijven daarvoor de belangrijkste bron.

En heb jij een (sparrings)partner nodig om te versnellen? Onze Versnellingspartners in heel Nederland werken met andere ondernemers aan de circulaire economie. Zij bieden circulaire diensten en adviezen. Benieuwd? Via deze pagina zoek je de juiste Versnellingspartner.