• Moonshot 8: Ontwikkeling markt van kunststof recyclaat

Ontwikkeling markt van kunststof recyclaat

In Nederland verwerken we steeds meer gebruikt plastic tot recyclaat. De vraag blijft echter achter op het aanbod. Hierdoor raakt het sluiten van de kunststofketen uit zicht. En dus ook de bijbehorende circulaire doelstelling.

Wat houdt dit Moonshotproject in?

In samenwerking met marktpartijen – recyclers, primaire producenten en toepassers van kunststof – onderzoeken we in welke productfamilies snel recyclaat is toe te passen. Voor twee van die families stellen we stappenplan op dat in samenwerking met de keten is aan te pakken. Aan de hand van de ervaringen en lessen uit de eerste voorbeeldprojecten breiden we deze aanpak uit naar andere toepassingen voor verdere opschaling.

Dit project startte in 2020 en werkt momenteel met producenten van verfemmers, verfproducenten, retail, inzamelaars, recyclers, kennisinstellingen en de branchevereniging. Het project wordt mede ondersteund door de Transitieagenda Kunststoffen via het Actieplan Toepassen Kunststof Recyclaat, en wordt afgestemd met gelinkte initiatieven zoals het Plastic Pact NL. Een vergelijkbare aanpak wordt momenteel verkend voor shampooflessen.

Meer achtergrondinformatie over dit project

Stappenplan: doorbraak toepassing kunststofrecyclaat

Zelf aan de slag? Via de knop hieronder vind je informatie hoe je een Moonshot indient.

Moonshot indienen

Versnellingshuis gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren.

Accepteren