RAW Paints maakt verfpoeder op een milieuvriendelijke manier. Ter plekke voeg je water toe en breng je het aan op de te schilderen oppervlaktes. Deze manier van produceren zorgt voor een flinke reductie van de CO2-uitstoot. De verfpoeder heeft de afgelopen jaren een aantal prijzen gewonnen, maar dat leidde helaas nog niet tot nieuwe opdrachten van gebouwbeheerders.

Pilot

Met hulp van Het Versnellingshuis lukte het de aandacht te wekken van het Facility Management van Nationale Nederlanden (NN). Die gaven opdracht voor een pilot in een van de gebouwen. De pilot verliep goed, waarna de verven van RAW Paints werden toegevoegd aan een lopend project binnen NN. De verfpoeder van RAW Paints wordt nu toegepast bij de renovatie van de kantoorlocaties Haagse Poort en Delftse Poort. Deze grootse verbouwing van 45.000 m² is eind 2021 afgerond.

Circulariteit

Op het gebied van circulariteit kijkt NN naar de milieu impact van de ingekochte materialen. Zo is de impact van de verfpoeder van RAW Paints op het milieu vele malen lager dan bij normale verf: het verfmerk gebruikt bij de productie geen water, vluchtige organische stoffen, pesticides en titaniumdioxide.

Die lage impact op het milieu, dat is precies waar Nationale Nederlanden naar op zoek is. De verf gaat volgens RAW Paints ook nog eens veel langer mee dan traditionele verf. Het Versnellingshuis ondersteunde Nationale Nederlanden in de zoektocht naar duurzame producten.

Het Versnellingshuis helpt bij circulair ondernemen

Het Versnellingshuis is een samenwerking van het ministerie van IenW, VNO-NCW/MKB-Nederland, Het Groene Brein, MVO Nederland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Meer weten over hoe Het Versnellingshuis jou kan helpen bij circulair ondernemen? Ontdek het hier.