Kraak de Crisis

 

 

De Coronacrisis zet ons even stil. #Kraakdecrisis wil dit moment aangrijpen om na te denken over hoe we onze economie hebben ingericht en hoe we onze systemen daarna willen opbouwen. Dus gaan we samen over tot actie. Tot 3 mei zoeken we door crowdsourcing massaal naar initiatieven die ervoor zorgen dat we veerkrachtig uit de crisis komen. De beste van hen krijgen coaching en maken kans op een startkapitaal.

Heb jij een initiatief dat onze maatschappij structureel duurzamer en socialer maakt een tegelijk de werkgelegenheid stimuleert? Meld je dan aan en misschien ben jij een van de finalisten. Dan brengen we experts uit alle hoeken samen om jouw initiatief op te schalen en brengen we je in contact met de juiste launching partners.

Waar maak je kans op?

De 10 finalisten krijgen gegarandeerd 1 week coaching van PwC consultants, begeleiding door Frisse Blikken en een social handprint meting van MAEX. Onder drie winnaars verdelen we €40.000,- startkapitaal.

Hoe werkt het?


Via kraakdecrisis.nl kan je tot 3 mei je idee indienen. Het publiek en de experts van #kraakdecrisis bepalen welke tien beste inzendingen doorgaan naar de finale. De public voting start op 27 april. De finalisten ontwikkelen daarna in vijf dagen onder begeleiding van PwC consultants en experts bij Frisse blikken hun concept door. Na deze week maken de initiatieven kans op een goldticket voor de Dutchtainable Blitzscale en coaching van Talent voor Transitie. De finalisten pitchen op 8 mei om 20:00u hun concept tijdens een openbare livestream. De jury, bestaande uit financiers, succesvolle ondernemers en experts op het gebied van duurzame verdienmodellen, kiest vervolgens de drie beste ideeën en maakt direct de winnaar(s) bekend.

Organisatie

Het Versnellingshuis is partner van #kraakdecrisis, dit doen we samen met TNO, DRIFT, Topsector Energie, Provincie Gelderland, Versnellingshuis Nederland Circulair, Drawdown Europe, Dr2 New Economy, Buro Einstein & IGNE. Zo werken we samen aan een toekomst met stabiele werkgelegenheid, meer zorgzaamheid, meer circulariteit en minder CO2!

Naar de website van #Kraakdecrisis