TOUR CIRCULAIR

DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE 2020

maandag 3 t/m vrijdag 7 februari

 

Meer informatie Meer informatie - Versnellingshuis

Doe mee!Meer informatie - Versnellingshuis

Zo kan je meedoen

Er zijn verschillende manieren om mee te doen aan de de Week van de Circulaire Economie. Die vind je hieronder.

1. Organiseer een evenement

De kern van de week wordt gevormd door evenementen die door circulaire pioniers worden georganiseerd. Doe mee en organiseer een activiteit. Bijeenkomsten zijn in principe gratis toegankelijk. Je bepaalt zelf de vorm, grootte en wat voor soort evenement je wilt organiseren. Dat kan variëren van ontbijtsessie tot rondleiding, en van workshop tot conferentie. De bijeenkomst mag klein en diepgravend zijn, maar ook groots en verkennend. Laat zien waar je trots op bent of deel hoe jij barrières hebt overwonnen. Ter inspiratie een greep uit de evenementen van vorig jaar

  • Het circulaire paviljoen Circl zette als hoofdkwartier haar deuren open, met thema’s als nieuwe verdienmodellen, textiel en gebiedsontwikkeling.
  • Circulair Friesland organiseerde onder andere een ‘Tour de Poep’ over het terugwinnen van mineralen uit menselijke afvalstromen.
  • Kantoorinrichter Ahrend toonde tijdens rondleidingen hoe zij werken aan circulaire bedrijfsvoering en productie.
  • In Flevoland konden bezoekers een kijkje nemen bij een viertal koplopers, in onder andere biomassa en plastic.
  • Milgro’s innovatiedivisie Wastelab organiseerde een workshop over kansrijke business cases voor reststromen.

Wil je meer weten over hoe je je evenement kunt vormgeven of wil je je evenement aanmelden, neem dan contact op met het projectteam via info@deweekvandecirculaireeconomie.nl.

2. Vertel je verhaal

Je kunt ook in je communicatie bijdragen aan de bekendheid van de circulaire economie. Kondig activiteiten of de Week van de Circulaire Economie met #WeekvandeCE actief aan in je nieuwsbrief of social media. Door gezamenlijk op te trekken in communicatie versterken we elkaar!

EXTERN

Publiceer tijdens ‘de Week’ bijvoorbeeld een (reeds gepland) rapport of aankondiging die te maken heeft met je circulaire ambities. Of bied een aantal circulaire producten of diensten aan. Je lift op die manier mee in de bredere aandacht voor circulaire economie.

INTERN

Vergroot de aandacht voor circulaire economie binnen je eigen organisatie: Organiseer bijvoorbeeld een challenge onder je medewerkers om een circulaire hoofdbreker op te lossen, zet een circulaire pionier binnen je bedrijf in het zonnetje, of organiseer een prijsvraag, zoals ‘Het Beste Circulaire Idee voor ons Bedrijf’.

Om je bij je PR te helpen, ontwikkelt het Versnellingshuis Nederland Circulair! een PR-toolkit met tips én kant en klare formats voor nieuwsbrieven, uitnodigingen en social media. Je kunt de toolkit in aanloop naar ‘de Week’ downloaden op de website, onder het kopje veelgestelde vragen.

3. Bied financiële steun

We gaan deze vijfde editie op ‘Tour Circulair’ en streven er naar circulaire economie gemeengoed te maken in de volle breedte van ondernemend Nederland. De ambitie is om het aantal bezoekers, het bereik en impactvan de boodschap nog verder te vergroten. Hier hebben we je steun voor nodig. Sponsoren krijgen de kans een hefboomeffect te creëren: door hun bijdrage in tijd en geld kunnen we de impact van onze activiteitenopschalen. ALS SPONSOR HELP JE MEE DE CIRCULAIRE ECONOMIE TE VERSNELLEN Als dank ontvangen sponsoren in ieder geval:

  • Ondersteuning bij het organiseren van één evenement;
  • Extra zichtbaarheid in media-uitingen van het Versnellingshuis Nederland circulair!. Dit betekent sowieso je naam en logo op de paginavan de Week, en waar mogelijk vermelding bij persberichten en alle andere uitingen.

We komen graag bij je langs om de mogelijkheden door te spreken! Neem hiervoor contact op met het projectteam viainfo@deweekvandecirculaireeconomie.nl.