Matchmaking middag: Aan de slag met circulaire vraagstukken

 

 

 

 

Versnellingshuis: Nederland Circulair! kijkt terug op een geslaagde Matchmaking Middag. Met zo’n 47 ondernemers gingen we aan de slag om hun circulaire businesscase te versterken. Met hulp van elkaar en van onze casemanagers zijn deze ondernemers weer een stap verder met hun circulaire projecten.

Ondernemers die circulair willen werken, lopen vaak rond met vragen: Hoe kom ik in contact met de juiste persoon bij de gemeente? Wie kan mij aan recyclaat helpen of hoe krijg ik mijn project financieel rond? Vragen die meestal gaan over het vinden van de juiste partners of financiering. Om dit soort vragen goed te beantwoorden moet de hulpvraag helder zijn. Vaak zit er een vraag achter de vraag. Daarom gingen de deelnemers na een introductie en kennismaking uiteen om die vraag te formuleren.

Aan de slag met specifieke thema’s
Met die helder geformuleerde vraag was het tijd voor het tweede deel van de middag. Veel ondernemers hebben vragen over specifieke thema’s, daarom konden ondernemers aansluiten bij break-out sessies over verschillende onderwerpen. Vijf casemanagers van Versnellingshuis: Nederland Circulair!  leidden diverse sessies om in te gaan op wet- en regelgeving, klanten & partners en financiën.

Deelnemers gingen naar huis met nieuwe inzichten en inspiratie: “Bij deze bijeenkomst merk je dat iedereen écht impact wil maken vanuit intrinsieke motivatie”, aldus een deelnemer. Na deze Matchmaking Midddag hebben negenentwintig deelnemers een vraag ingediend waarmee wij ze de komende tijd verder helpen.

 

Wil jij ook werken aan je circulaire businesscase? Bekijk de mogelijkheden op onze website of meld je aan voor onze online community.