Duurzame Dinsdag

 

 

 

Kijk dit webinar terug

Dit webinar is al geweest. Wil je het terugzien? Bekijk de video hieronder. Wil je de volgende edities niet missen? Houd onze events in de gaten.


Op dinsdag 1 september, de Prinsjesdag van de Duurzaamheid, neemt staatssecretaris Stientje van Veldhoven namens het kabinet een koffer met 454 duurzame initiatieven uit de samenleving in ontvangst. De dag bestaat uit een inspirerend online programma waarvan een deel voor iedereen toegankelijk is. Laat je inspireren door duurzame potentiële game changers. Ze laten zien dat de tijd rijp is voor een ‘ander fundament’ onder ons denken en handelen. 

Een greep uit het programma:

    • De Duurzame Troonrede, voorgedragen door Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit. Jan is intensief maar ook kritisch betrokken bij de transitie naar een andere economie. De covid pandemie laat scherp zien hoe we makkelijk en ruimhartig investeren om te behouden wat we hadden. Gelukkig horen we ook een pleidooi om te investeren in een transitie richting duurzaamheid. Maar komt die transitie er ook echt? Lastige vragen met veel dilemma’s die niet makkelijk zijn, maar wel beantwoord moeten worden. De toekomst is immers wat wij er zelf van maken.

 

    • Besloten Break-out sessies met diverse experts, zoals ondernemers Maurits Groen en Ruud Koornstra en ervaren initiatiefnemers. Een unieke gelegenheid om zaken te bespreken waar duurzame initiatieven tegenaan lopen, op het gebied van bijvoorbeeld financiering, regelgeving, opschaling, internationaal samenwerken en promotie. De opbrengst hiervan is voeding voor een dialoog met Tweede Kamerleden over hoe de politiek kan bijdragen aan het versnellen van de duurzaamheidstransitie. Ook het Versnellingshuis organiseert een sessie voor ondernemers met circulaire uitdagingen.

 

  • Uitreiking van de ING Circulair Ondernemersprijs, de Asito Sociale Innovatieprijs, de VHG Groenprijs, de Greenchoice Energieprijs, de Lidl Voedselprijs en de Duurzame Dinsdagprijs.

Houd de website in de gaten voor het definitieve programma en neem op 1 september deel via de livestream.